Hyvin suunniteltu ja toteutettu rekrykoulutus on portti uuteen ammattiin

Salva ry:n ja Staran Hoiva-akatemian tuloksena saatiin täsmäkoulutettua työvoimaa ja eväitä pitkälle tulevaisuuteen.

Vuoden 2020 alussa käynnistimme yhteistyöprojektin Salva ry:n kanssa. Hoitoalan haasteena on Salon seudulla ollut löytää sitoutuneita hoitohenkilöitä sekä työntekijöitä avustaviin hoivatehtäviin. Siksi lähdimme pohtimaan yhteistyössä ratkaisua, joka tuottaisi etuja sekä työnhakijoille että työnantajalle. Projekti toteutettiin ELY-keskuksen ja TE-palvelujen rahoituksella tammikuusta 2020 alkaen.

– Meillä Salva ry:ssä on jo pitkään työskennellyt tukipalvelutyöntekijöitä ja hoiva-avustajia. Olemme myös vuosia kouluttaneet työntekijöitä, kuten hoiva-avustajia, lähihoitajia, kokkeja ja laitoshuoltajia oppisopimuksella. Kokemus on osoittanut, että parhaiten onnistuvat sellaiset oppisopimukset, joissa työntekijä on ensin tehnyt meillä jonkin aikaa töitä, ja olemme tutustuneet puolin ja toisin, kertoo Salva ry:n palvelupäällikkö Heli Koskela.

Tavoitteena motivoitunut ja sitoutunut työntekijä

Projektin toteutustavaksi valittiin työssäoppimista painottava rekrykoulutus, johon olivat hakukelpoisia työttömät työnhakijat tai työttömyysuhan alla olevat henkilöt. Mukaan olivat tervetulleita myös työttömäksi jääneet, alan vaihtoa pohtineet henkilöt. Näin ollen aikaisempaa hoitokokemusta tai koulutusta alalta ei tarvinnut hakijalla olla.

– Hoiva-akatemiassa tavoitteena oli tutustua erilaisiin työtehtäviin Salvassa, löytää sieltä omiin vahvuuksiin sopiva työtehtävä ja mahdollisesti lähteä opiskelemaan sitä oppisopimuksella, Koskela jatkaa.

Yhdessä Salva Ry:n kanssa käytiin keskusteluja haettavien henkilöiden profiilista, työnkuvasta ja koulutettavien aiheiden sisällöistä. ELY-keskuksen kanssa sovittiin koulutusjakson pituus ja yhteistyössä TE-palveluiden kanssa avattiin haut ja annettiin tarvittaessa lisätietoa. Haun päätyttyä haastatteluun kutsuttiin sopivat henkilöt, joista seitsemän valittiin mukaan.

– Hoitoala oli vuoden 2019 aikana ollut negatiivisen mediahuomion kohteena, joten tavoitteemme oli kertoa siitä, että Salva ry on vastuullinen työnantaja, joka tarjoaa mielekästä työtä vanhuksien ja vaikeasti vammaisten kanssa. Varsinkin koulutettujen työntekijöiden löytäminen on ollut meille vaikeaa, mutta tässä projektissa se onnistui erittäin hyvin ja saimme juuri meille sopivaa työvoimaa, pohtii Koskela.

Asiantuntijuuden tukemista omassa organisaatiossa

Alun perin tavoitteena oli, että perehdytykseen olisi osallistunut suurempi määrä Salva Ry:ssä jo työskenteleviä työntekijöitä. Korona laittoi kuitenkin omat rajoituksensa projektiin. Hyvän suunnittelun ansiosta niistä selvittiin erinomaisesti.

– Yhteistyö Staran ja TE-palvelujen kanssa oli sujuvaa. Rekrytointiprosessi oli nopea ja tehokas, vaikka korona vaikutti toteutukseen jonkin verran.

Projekti sisälsi useita koulutuspäiviä, joista pieni osa toteutettiin Staralla ja valtaosa Ilolansalossa. Lisäksi Staran asiantuntija oli mukana antamassa henkilökohtaista ohjausta koko koulutuksen ajan. Työssäoppimispäiviä oli 2/3 koko projektin kestosta.

– Työntekijämme valmistelivat hyviä perehdytystuokioita omista vahvoista osaamisalueistaan. Asiantuntijat löytyivät siis suurelta osin omasta organisaatiostamme. Samoihin tuokioihin oli aluksi tarkoitus osallistua muutakin henkilökuntaa, ja näin olikin, mutta korona sotki kuvioita. Nyt materiaalit ovat valmisteltuina, joten niitä voidaan käyttää jatkossakin, tuumaa Koskela.

Tyytyväisyyttä tulokseen

Hoiva-akatemiaan valittiin seitsemän henkilöä, joista sen kävi läpi neljä. Projektin seurauksena Salva ry työllisti kolme henkilöä määräaikaisesti. Kolme koulutukseen valituista keskeytti koulutuksen projektin aikana. Yksi projektin aikana työllistyneistä jatkaa nyt oppisopimuksella lähihoitajan koulutukseen.

– Kaiken kaikkiaan projektin läpivieminen oli hyvä kokemus. Saimme hyviä sijaisia kesäksi ja jatkoon. Lisäksi yksi akatemian käyneistä jatkaa oppisopimuskoulutukseen. Projektin seurauksena työntekijät on perehdytetty hyvin ja he tietävät, mihin ovat tulossa töihin. Lisäksi projektissa syntyi hyvää perehdytys- ja koulutusmateriaalia. Tosi tärkeää oli myös se, että työntekijöiden osaamista tehtiin näkyväksi, kun jokainen sai tuoda esiin omia vahvuuksiaan ja perehdyttää niitä muille, kiittelee Koskela. 

Mitä saavutettiin?

  • rekrytoinnin tuki ja turva: työnantajan ja työntekijän suhteen vahvistaminen, motivointi alalla ja yrityksessä työskentelyyn
  • rekrytoinnin kustannustehokkuus
  • työntekijöiden sitouttaminen yritykseen jo rekrytointivaiheessa
  • perehdyttämisprosessin tukeminen ja kehittäminen
  • työnantajamielikuvan vahvistaminen ja kehittäminen: vastuullinen toiminta
  • ammatillisen osaamisen jakaminen

Millaiselle yritykselle tämänkaltainen projekti sopii?

  • haussa samanaikaisesti useampia työntekijöitä johonkin tiettyyn ammattiin
  • halu panostaa perehdytykseen
  • halu sitouttaa työntekijöitä omaan yritykseen
  • halu panostaa oppisopimuskoulutukseen ja saada sitä kautta sopivia työntekijöitä
kirjoittajan kuva

Reija Rantala

”Menestyvän yrityksen rakennuspalikoita ovat hyvä johtaminen ja vahva esimiestyö.”

Reija on tehnyt merkittävän työuran esimiehenä ja johtajana. Reija auttaa yrityksiä tulevaisuuden tekijöiden rekrytoinneissa, työnantajakuvan kehittämisessä ja osaamispolkujen rakentamisessa. Hän toimii myös yrityksen avainhenkilöiden coachina ja mentorina.

Puhelinnumero
+358 50 590 6634

Sähköposti
reija.rantala@staraconsulting.fi

Osallistavat etäpalaverit – näillä vinkeillä onnistut etänä

Ihan ykkösjuttu on varmistaa, ettei etäpalaveri muutu esimiehen tai ryhmän aktiivisimman puhujan yksinpuheluksi. 

Inhimillinen johtaja on rohkea johtaja

Johtajalla on monia keinoja osoittaa olevansa tunteva inhimillinen johtaja. Ensimmäinen ja tärkein asia on tunnustaa itselle, että tunteet ovat osa johtajuutta.

Tunnustetaanko teillä väriä?

Monet organisaatiot peräänkuuluttavat tässä jatkuvassa muutoksessa omalta henkilöstöltään vastuunottoa, itseohjautuvuutta ja sitoutumista.

Rima nousee korkealle siksikin, että muutosta on mahdotonta hallita täysin.

Ota yhteyttä!

Voit pyytää lisätietoja palveluistamme lomakkeen kautta. Jätäthän myös yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät rekisteriselosteemme täältä.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja