fbpx

Treston: Tuoreita näkökulmia kehittämiseen

Innovaattorin valmennusohjelma avasi kokeneen kehittäjän silmät asiakkaiden ja työkavereiden osallistamiselle. Lopputuloksena syntyi uusi tuote – ja vielä ennätysajassa!

Kari Nokkaa voidaan hyvällä syyllä kutsua tuotekehityksen osaajaksi. Hän aloitti uransa Trestonilla 20 vuotta sitten, ensin tuotekehityksessä suunnittelijana, sitten myynti-insinöörinä erikoistuotteiden parissa. Viimeiset kuusi vuotta hän on työskennellyt tuotehallinnassa tuoteryhmäpäällikkönä vastaten valikoimasta, kouluttaen ihmisiä ja kehittäen valikoimaa. Innovaattorin valmennusohjelmaan Kari lähti päästäkseen oppimaan uutta sekä kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten muut vievät asioita eteenpäin ja kehittävät.

Tuloksena onnistunut projekti

Karin tavoitteena oli kehittää kevytrakenteinen, ergonominen ja edullinen moottorilla korkeussäädettävä työpöytäperhe. Hän toimi projektin vetäjänä, mutta kehitystyö – suunnittelu, tuotteistaminen ja lanseeraus – tapahtuivat yhteistyössä monien sidosryhmien kanssa.

– Työskentely oli innostavaa, tehokasta ja mukavaa. Tuloksena syntyi sähkösäätöinen TED Treston Electric Desk -työpöytä, joka onnistuttiin lanseeraamaan tavoitteesta poiketen viikkoa etuajassa, iloitsee Kari.

Innovaattorin valmennusohjelma sai konkarin tekemään useampia asioita uudella tavalla.

– Projektissani osallistettiin sidosryhmiä enemmän kuin ennen. Esimerkiksi kilpailija-analyysiä tehtiin yhdessä myynnin kanssa. Havainnollistimme näin tuotteeseen tarvittavat tärkeimmät ominaisuudet. Menestyneen projektin takana olivat sitoutuneet ja erittäin ammattitaitoiset kollegat, iso kiitos kuuluu jokaiselle projektissa mukana olleelle, hän alleviivaa.

Kehitystyötä tehtiin enemmän ketterästi kokeillen ja protoillen kuin ruudulla valmiiksi suunnitellen. Myös proaktiivista ennakointia käytettiin hyödyksi.

– Seuraavaa työvaihetta tiedotettiin hyvissä ajoin etukäteen, jotta vaiheesta toiseen pystyttiin siirtymään ilman turhia viivästyksiä ja odotteluja, avaa Kari.

Toimintamalleja jatkuvaan käyttöön

Valmennuksesta siirtyi arkeen paljon hyvää.

– Pitää oppia tuntemaan kuulijat ja ottaa huomioon heidän mielipiteensä: viesti menee paremmin perille ja saa hyödyllisempiä vastauksia. Kun arvoajattelu on tehty huolella ja kirjattu ylös, mitä tuote tai palvelu oikeasti antaa käyttäjälle, pystytään suunnittelemaan parempi tuote ja osataan viestiä ominaisuuksista tehokkaammin, Kari perustelee

– Kertomalla asioista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa avoimesti, pystyy pitämään sidosryhmät paremmin aktiivisina ja tehokkaina. He sitoutuvat tiiviimmin, kun ovat tietoisia projektin etenemisestä ja tuntevat kuuluvansa projektiin. Työ avasi silmäni osallistamisen ja toisen haastamisen tärkeydelle. Asioiden pallottelu yhdessä puolelta toiselle laajentaa perspektiiviä ja auttaa näkemään asiat isommin, hän pohtii.

Treston – kalusteita Suomesta maailmalle

Treston kuuluu maailman johtaviin teollisuuskalusteiden ja työpisteiden toimittajiin. Se on suomalainen yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy teknisiä modulaarisia työpisteitä ja -ympäristöjä. Lisäksi se tarjoaa asiantuntijuutta ergonomian, ESD:n ja LEAN:n saralla.

– Meillä on laaja tuotevalikoima, joka kattaa esimerkiksi ergonomiset työpöydät laajoine lisävarustevalikoimineen, työtuolit, vaunut, laatikostot, hyllyt ja kaapit, läpivirtaushyllyt, valaisimet ja ESD-tuotteet, kertoo Kari.

Trestonilla on tehtaat Turussa ja Jyväskylässä, mutta myyntikonttoreita löytyy Suomen lisäksi useammasta eri maasta: Saksasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Ruotsista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Itsenäisiä jälleenmyyjiä on yli 30 maassa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 41 miljoonaa euroa ja se työllisti 280 henkilöä.

#innovaattorin valmennusohjelma #innovointi #kokeilemalla kehittäminen #osallistaminen #proaktiivinen kehittäminen #yhteiskehittäminen

Suomen tiedetoimittajain liitto: Innovaattorin valmennusohjelmassa yhteiskehittämistä ja työkaluja arkeen

Kehitä, kokeile, innovoi! Innovaattorin valmennusohjelma

Sensoan: Osallistavaa kehittämistä ja asiakaslähtöistä ajattelua

Hehkulamppu keltaisella taustalla.

Ota yhteyttä

Kaipaatko luottokumppania yrityksen kasvun vaiheisiin? Laita rohkeasti viestiä, niin selvitetään yhdessä askelmerkit tavoitteiden saavuttamiseksi.