Innovaattorin valmennusohjelma

Liiketoiminta kehittämisen kautta kasvuun.

Innovaattorin valmennusohjelma on innostava ja käytännönläheinen oppimismatka kokeilemalla kehittämisen maailmaan. Ohjelman keskiössä on itse valitsemasi kehitysprojekti, jonka ympärillä tarkastellaan kehittämistä ja innovointia useista eri näkökulmista. Valmennus antaa rohkeutta ja työkaluja kokeilemalla kehittämiseen, lisäeväitä asiakaslähtöiseen ajatteluun ja tuotteistamistaitoja ideoiden kaupallistamiseen. Ohjelma sopii sekä uusien että olemassa olevien tuotteiden, palvelujen ja toimintamallien ketterään kehittämiseen.

Seuraava ohjelma toteutetaan poikkeusoloista johtuen verkossa, joten voit osallistua siihen juuri sieltä, mistä sinulle parhaiten sopii.

Kehitä, kokeile, innovoi! Innovaattorin valmennusohjelma

Innovaattorin valmennusohjelma, Verkkototeutus

Starttipäivä
26.8.2021
Valmennusohjelman kesto
12 kuukautta
Viimeinen ilmoittautumispäivä
12.8.2021
Valmennuspäivät
11

Jatkuva oppiminen, ideointi sekä tuotteiden, palvelujen ja toiminnan kehittäminen ovat menestyvän yrityksen avaintekijöitä. Hyppää mukaan Innovaattorin valmennusohjelmaan ja vapauta sisäinen kehittäjäsi!

Innovaattorin valmennusohjelma on innostava ja käytännönläheinen oppimismatka kokeilemalla kehittämisen maailmaan. Ohjelman keskiössä on itse valitsemasi kehitysprojekti, jonka ympärillä tarkastellaan kehittämistä ja innovointia useista eri näkökulmista.

Valmennus antaa rohkeutta ja työkaluja kokeilemalla kehittämiseen, lisäeväitä asiakaslähtöiseen ajatteluun ja tuotteistamistaitoja ideoiden kaupallistamiseen. Ohjelma sopii sekä uusien että olemassa olevien tuotteiden, palvelujen ja toimintamallien ketterään kehittämiseen.

Kiinnostavia teemoja, keskustelua, kehittämistä & yhdessä oppimista

Valmennus perustuu ketterään ja kustannustehokkaaseen kokeilemalla kehittämiseen. Ohjelma koostuu työpajoista, eri menetelmiin liittyvistä harjoituksista, keskusteluista, itsenäisestä opiskelusta ja vertaisoppimisesta. Valmennus toteutetaan vahvasti osallistaen, eli luennointi on jätetty vähiin ja keskeisellä sijalla ovat itse ja porukassa tekeminen, yhteiskehittämisen menetelmät sekä yhdessä oppiminen.

Innovaattorin valmennusohjelma vahvistaa aikaansaavuuttasi, sillä kehitysprojektisi etenee valmennuspäivien tahdissa. Jos projektisi etenee nopeammin, sekin on mahdollista. Tutussa ryhmässä pääset verkostoitumaan ja ainutlaatuisella tavalla testaamaan ideoitasi oman työpaikan ulkopuolella sekä keräämään tietoa ja ideoita, joita et muualta saa.

Vastustamaton seikkailu kokeilukulttuurin maailmaan

Seuraava Innovaattorin valmennusohjelma käynnistyy 26.8.2021. Ohjelma sisältää yhteensä 11 ohjattua valmennuspäivää (klo 9–15). Poikkeusoloista johtuen koko huhtikuussa alkava ohjelma järjestetään verkkototeutuksena. 

Valmennuspäivät 26.8.2021 alkavassa toteutuksessa: to 26.8., ti 5.10., to 4.11., ti 7.12., to 13.1.2022, ti 15.2.2022, ti 15.3.2022, ti 12.4.2022, to 12.5.2022, to 9.6.2022 ja to 1.9.2022.

Staran etätoteutuksista sanottua

”Aika kulki kuin siivillä: katsoin kelloa ensimmäisen kerran vasta iltapäivällä ja olin lentää takamuksilleni! Päivään sisältyi niin paljon vaihtelevia menetelmiä, vuorovaikutusta ja pohdintatehtäviä, että heikompikin rauhoittuja unohti ajantajun.”

”Todella hyvin järjestetty etävalmennuspäivä. Erottuu edukseen tällä webinaarien luvatulla aikakaudella.”

Matkalla pureudutaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • proaktiivinen kehittäminen

 • kehitystyön suunnittelu

 • kokeilemalla kehittäminen

 • asiakaslähtöisyys

 • rohkeus

 • KEHITTÄMINEN OSANA STRATEGIAA

 • BRÄNDINRAKENNUS

 • YRITYSKULTTUURI

 • PALVELUMUOTOILU

 • EMPATIA

 • INNOVOINTI & INNOVAATTORINA TOIMIMINEN

 • KEHITTÄJÄN  MIELI

 • VIESTINTÄ

 • OSALLISTAMINEN

 • TUOTTEISTAMINEN

 • KAUPALLISTAMINEN

Kenelle?

Innovaattorin valmennusohjelma sopii sinulle, joka haluat kehittää tuotteita, palveluita tai toimintamalleja ja uskot, että parhaimmat tulokset saavutetaan hyvällä yhteistyöllä sekä rohkeilla kokeiluilla.

Innovaattorin valmennusohjelman hinta on 3 900,- (+ alv. 24 %). Ohjelma voidaan toteuttaa myös oppisopimusrahoituksella, jolloin valmennus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton. Oppisopimus mahdollistaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittamisen valmennuksen päätteeksi.  Oppisopimusvalmennuksen järjestämisestä vastaa SASKY Koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Stara Consultingin kanssa. 

Kokemuksia

“Kehitysprojektini eteni ripeästi, kun oli joku, jonka kanssa sparrata säännöllisesti. Ryhmästä sai useita hyviä kontakteja sekä paljon tukea ja ideoita omaan kehittämistyöhön. Valmennus tarjosi myös monipuolisen työkalupakin sekä rohkeutta kokeilemalla kehittämiseen tulevissakin projekteissa. Plussaa siitä, että kaikki tarvittava dokumentaatio näyttöjä varten syntyi osana omaa kehittämistyötä.”

”Koko ajan tulee ajatuksia, mitä tehdä seuraavaksi ja samalla pelottaa, tuleeko tästä mitään. On niin hienoa, kun jollain on aikaa kysyä, mitä sun kehitystyölle kuuluu?”

”Olen yllättynyt siitä, miten paljon ryhmässä on voimaa. Vaikka kaikkien kehitysprojektit ovat niin erilaisia, niin silti olemme samojen asioiden äärellä.”

Ohjelmassa kehitettyä

Innovaattorin valmennusohjelmassa on kehitetty monenlaista, ja todistetusti ohjelmaan soveltuvat niin pienet kuin suuremmatkin kehitysprojektit. On ihan tavallista, että projekti muuttuu ja kehittyy matkan varrella. Joskus suunniteltu työ valmistuu jo hyvissä ajoin ennen valmennuksen päättymistä, ja sitä päästään kehittämään valmennuksen aikana vielä pitemmälle kuin aluksi oli ajateltu. Jatkuva kehittäminen onkin yksi valmennuksen tärkeistä näkökulmista. 

 • Yrityksen tunnettuuden kasvattaminen ja kehittäminen
 • Asiakaspolun mallintaminen ja kehittäminen
 • Majoitustoiminnan tuotteistaminen
 • Psykologinen turvallisuus osana asiantuntijapalveluiden toimintamallia
 • Lääkintälaitteiden huoltoprosessin kehittäminen
 • Asiakasprofiilien tunnistaminen ja hyödyntäminen markkinoinnissa
 • Sisäisen perehdytysprosessin kehittäminen
 • Teollisuuden asiantuntijapalveluiden tuotteistaminen
 • Toimintamalli vuosibudjetointiin ja suorituskyvyn mittaamiseen
 • Liiketoimintamallin laadinta tiedonkeruuratkaisuille
 • Uuden tuoteperheen kehittäminen teollisuuden toimijoille

“Kokeilemalla kehittäminen on tehokas tapa kehittää toimintaa jatkuvasti muuttuvissa oloissa. Sen omaksuminen mahdollistaa menestyksen myös tulevaisuudessa.”

Mitä on oppisopimusopiskelu?

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on yksi yli 160 oppisopimuksella suoritettavista tutkinnoista. Käytännössä oppisopimusopiskelu tarkoittaa sitä, että työnantaja kouluttaa joko uuden tai jo työssä olevan työntekijän. Oppisopimus on erittäin työelämälähtöinen tapa hankkia osaamista, sillä opiskelun ajalta maksetaan palkka ja samalla kerrytetään työkokemusta.

Oppisopimusta varten opiskelijalla pitää olla työpaikka ja siellä tehtävään soveltuva työpaikkaohjaaja, joka voi olla vaikkapa esimies tai kollega. Hän neuvoo ja tukee työpaikalla oppisopimukseen liittyvissä kysymyksissä. Työtunteja pitää viikossa kertyä vähintään 25.

Innovaattorin valmennusohjelmassa opiskelu koostuu 11 lähipäivästä, joiden lisäksi työstetään kehitysprojektia työpaikalla. Kehitysprojekti ei siis ole työstä irrallinen osa, vaan ihanteellisimmillaan osa aitoja työtehtäviä, joiden avulla valmennettava oppii lisää tutkinnon perusteisiin liittyvistä ammattitaitovaatimuksista. Oppimistehtävät koskevat omaa kehittämistyötä, työtapoja ja -käytäntöjä. Opetuksen hankkii ja maksaa oppisopimustoimisto tai -keskus ja opetus suunnitellaan meillä Staralla. Yhdessä oppisopimustoimiston kanssa seurataan opintojen edistymistä ja niiden sujuvuutta. 

Tutkinnonosat tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa (yksi pakollinen, kaksi valinnaista)

 • Proaktiivinen kehittäminen (pakollinen kaikille)
 • Brändin rakentaminen
 • Tuotteistaminen tuotekehitysprosessissa
 • Innovaattorina toimiminen
 • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä

Lue lisää oppisopimusopiskelusta >

Lue lisää tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta >

Syttyikö lamppu?

Keksitkö idean projektille tai pohditko, soveltuuko oma projektisi Innovaattorin valmennusohjelmaan? Soita tai laita Lauralle viestiä!

Laura Lehtonen, p. 044 033 7840 tai laura.lehtonen@staraconsulting.fi

 

kirjoittajan kuva

Laura Lehtonen

Kun haluat lähteä mukaan tai kysyä lisää, ota yhteyttä:

Puhelinnumero
+358 44 033 7840

Sähköposti
laura.lehtonen@staraconsulting.fi

Pyydä lisätietoja

Täytä yhteystietosi jos haluat saada lisätietoja valmennuksistamme. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja