Et ole yksin

Johtaminen on yksinäistä tekemistä. Vai onko kysymys enemmänkin keskustelukulttuurin puutteesta, jos syystä tai toisesta ajatuksiaan ei saa jaettua osaavien ja luotettujen ihmisten kanssa.

Miten yrityksen muita henkilöitä pystyisi osallistamaan johtamiskysymysten pohdintaan? Vastuuta ja kipeidenkin päätösten tekemistä ei pääse karkuun, mutta mahdollisuus käydä avointa keskustelua ja yhdessä etsiä ratkaisuja haastaviin tilanteisiin saattaa karistaa yksinäisyyden tunteen johtamisesta, ainakin osittain.

Kunnioita, luota, kuuntele ja kelluta

Kertomalla omat ajatukset kirkastuvat ja selkeytyvät, mutta myös muiden ajatuksia ymmärtäessä kokonaisuuden hahmottaa paremmin. Keskusteluilmapiirin tulisi olla mahdollisimman vastuullista, jolloin jokaisella on mahdollisuus tuoda omia rehellisiä mielipiteitänsä esiin. Avoin dialogi saadaan aikaiseksi kunnioittamalla, luottamalla, kuuntelemalla ja ideoita kelluttaen. Johtajan löytäessä aikaa yhteisille keskusteluille paranee koko avainhenkilöryhmän tilannetietoisuus, kun ymmärrys asioiden riippuvuussuhteista ja eri näkökulmista laajenee.

Dialogin avulla yhteinen viisaus lisääntyy ja koko yrityksen osalta paineessa ja kiireessä tehtyjen päätöksien laatu paranee. Jos sopivaa ryhmää ei omasta henkilöstöstä löydy, niin verkostoja kannattaa etsiä ja hyödyntää oman yrityksen ulkopuolelta. Johtajan kannattaa siis hakeutua avoimiin dialogeihin.

 

Takaisin sivulle Edessä kirkas tulevaisuus

kirjoittajan kuva

Jyri Pulkkinen

“Asenne ratkaisee.”

Ihmistuntija, joka lukee ihmisiä sujuvasti rivien välistä ja on rekrytointitaidon mestari. Valmentaa yksilöitä ja tiimejä. Loistaa erityisen kirkkaana päästessään puhumaan myyntitaidosta ja asiakaskokemuksesta. Osakkaista se toinen.

Puhelinnumero
+358 44 778 2127

Sähköposti
jyri.pulkkinen@staraconsulting.fi

Millaiselta sinun yrityksesi tulevaisuus näyttää?

Selkeä strategia luo mahdollisuuden kertoa yrityksen tulevaisuudesta henkilöstölle, sidosryhmille ja rahoittajille.

Tilanteen kartoitus kannattaa

Ennen kuin aloitat etenemään,  kanttaa kartoittaa yrityksesi tilannne, jotta tiedät mitä seuraavaksi.

Osa suurta tarinaa

Sinun kasvutarinasi tavoitteet ja tärkeät yksityiskohdat määrittelee joku muu puolestasi, jos et tee sitä itse.

Ota yhteyttä!

Voit pyytää lisätietoja palveluistamme lomakkeen kautta. Jätäthän myös yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät rekisteriselosteemme täältä.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja