Osa suurta tarinaa

Tavoitteet on syytä asettaa aina ennen tekemistä. Päätön tekeminen voi johtaa sattumalta hyviin tuloksiin, mutta myös väärät tavoitteet voivat johtaa huonoihin seurauksiin. Tiedätkö miten ja millä perusteella olet omat tavoitteesi määritellyt? Onko sinulla mittari jolla seuraat tavoitteen saavuttamista johtamisessasi tai liiketoiminnassasi? Oletko tarkastellut suurta kuvaa ja yksityiskohtia?

Tavoitteiden tulisi tukea työntekijöiden valintoja

Tunnet ehkä tarinan hevosesta jonka kengästä puuttui naula. Kun naula puuttui ei hevonen voinut vetää perässään tykkiä. Kun tykkiä ei saatu paikalle hävittiin sota. Kun sota hävittiin lakkasi valtio olemasta. 

Sinun kasvutarinasi tavoitteet ja tärkeät yksityiskohdat määrittelee joku muu puolestasi jos et tee sitä itse. Yrityksen sisäisten ja ulkoisten tavoitteiden tulee olla selkeitä ja tukea työntekijöiden valintoja, hankkia vaikka se naula, jotta asia etenee. Kun tiedät mitä teet, miksi teet ja miten pääset parhaaseen mahdolliseen tulokseen on työn tekeminen mahdollista ja se tuntuu merkitykselliseltä. Yhdessä tekeminen helpottuu ja tarvittu muutos nytkähtää liikkeelle. 

Laatikon ulkopuolelta näkee sokeatkin pisteet

Suurien päätösten, tarinoiden ja tekijöiden takana on apujoukko. Päätökset punnitaan ammattilaisten kanssa ja vaihtoehtoja pohditaan. Ulkopuolinen ammattilainen voi nostaa esiin sokeita pisteitä tai lisätä juuri sen puuttuvan tiedon palasen, jotta kasvutarina on mahdollista aloittaa. Intohimo kehittämiseen lähtee yhteistyöstä.

Takaisin sivulle Edessä kirkas tulevaisuus

kirjoittajan kuva

Patrick Stara

”Tuloksissa on kysymys siitä mitä teet, ei siitä, mitä olet.”

Vuosien varrella Patrickiin on kerääntynyt uskomaton määrä tietoa ja taitoa. Innostava, ratkaisukeskeinen valmentaja, jonka erityisvahvuutena on liiketoimintaymmärrys, oppiminen sekä muutoksen hallinta. Pedagogisilla taidoilla hän muokkaa hankalatkin asiat kansantajuiseen muotoon. 

Puhelinnumero
+358 44 778 2126

Sähköposti
patrick.stara@staraconsulting.fi

Ulkopuolinen toimija apuna muutosjohtamisessa

Uusi näkökulma kyseenalaistaa, antaa perspektiiviä ja
auttaa johtoa oivaltamaan asioita, joita ei ole ehditty tai pystytty miettimään.

Millaiselta sinun yrityksesi tulevaisuus näyttää?

Selkeä strategia luo mahdollisuuden kertoa yrityksen tulevaisuudesta henkilöstölle, sidosryhmille ja rahoittajille.

Tilanteen kartoitus kannattaa

Ennen kuin aloitat etenemään, kartoita yrityksesi tilanne, jotta tiedät mitä seuraavaksi on tehtävä.

Ota yhteyttä!

Voit pyytää lisätietoja palveluistamme lomakkeen kautta. Jätäthän myös yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät rekisteriselosteemme täältä.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja