Ulkopuolinen valmentaja apuna muutosjohtamisessa

Ulkopuolisen valmentajan tehtävänä on  olla luotettava kumppani ja auttaa yritystä kehittymään, kasvamaan ja menestymään. Johdon valmentaja auttaa yritystä ja sen vastuuhenkilöitä tiedostamaan ja löytämään ne haasteet ja jarruttajat, jotka vaikuttavat yrityksen tilanteeseen nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa.

Parhaimmillaan ulkopuolinen sparraaja on yrityksen haasteiden ratkoja, kehittäjä ja herättäjä. Uusi näkökulma kyseenalaistaa, antaa perspektiiviä ja auttaa johtoa oivaltamaan asioita, joita ei ole ehditty tai pystytty miettimään omin voimin. Ulkopuolisen valmentajan roolissa on mahdollista nähdä selkeämmin totutut toimintatavat ja tuoda niihin uudistuksia. On tärkeää, että valmentajalla on laaja näkemys bisneksestä ja kyky omaksua nopeasti uusia liiketoimintoja.

Valmentaja tunnistaa, haastaa ja auttaa menestymään

Asiantuntevan valmentajan tehtävänä on tunnistaa organisaation sisällä olevat haasteet ja löytää ne ratkaisukeinot, joilla organisaatio kehittyy toimialallaan.  Ulkopuolinen taho katsoo asioita uusin, ulkopuolisen silmin, jolloin saadaksen parhaan mahdollisen hyödyn on yrityksen oltava avoin kehitysehdotuksille ja muutoksille ja sen tulee sitoutua valmentajan kanssa sovittuihin toimenpiteisiin.

On tärkeää, että yhteistyö valmentajan kanssa on  avointa ja rehellistä, jolloin haastavistakin asioista on mahdollista puhua.  Onnistunut yhteistyö tuottaa liiketoiminnan kehitykseen lisäarvoa, joka ylittää oleellisesti sen kehityksen, joka yrityksen omilla resursseilla ja osaamisella olisi saatu aikaiseksi.
 

Takaisin sivulle Edessä kirkas tulevaisuus

kirjoittajan kuva

Patrick Stara

”Tuloksissa on kysymys siitä mitä teet, ei siitä, mitä olet.”

Vuosien varrella Patrickiin on kerääntynyt uskomaton määrä tietoa ja taitoa. Innostava, ratkaisukeskeinen valmentaja, jonka erityisvahvuutena on liiketoimintaymmärrys, oppiminen sekä muutoksen hallinta. Pedagogisilla taidoilla hän muokkaa hankalatkin asiat kansantajuiseen muotoon. 

Puhelinnumero
+358 44 778 2126

Sähköposti
patrick.stara@staraconsulting.fi

Osa suurta tarinaa

Sinun kasvutarinasi tavoitteet ja tärkeät yksityiskohdat määrittelee joku muu puolestasi, jos et tee sitä itse.

Tilanteen kartoitus kannattaa

Ennen kuin aloitat etenemään, tarvitset kartoituksen yrityksesi tilanteesta, jotta tiedät mitä seuraavaksi.

Et ole yksin

Johtaminen on yksinäistä tekemistä. Vai onko kysymys enemmänkin keskustelukulttuurin puutteesta?

Ota yhteyttä!

Voit pyytää lisätietoja palveluistamme lomakkeen kautta. Jätäthän myös yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät rekisteriselosteemme täältä.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja