Positiivista virettä yhteisellä kehittämisellä

Yrityksessä jokainen työntekijä voi halutessaan olla oman työnsä kehittäjä, mikä tekee hänestä samalla oman osaamisalansa ammattilaisen. Ammattilaisuuteen kuuluu kiinteästi jatkuva halu ja into kehittää itseään, omaa tekemistään ja samalla rakentaa koko organisaation menestystä.

Tätä viestiä me Stara Consulting Oy:ssa viemme mukanamme asiakasyritystemme organisaatioihin käynnistäessämme yhteisiä kehitysmatkoja. Uusimmat johtamisopit ohjaavat ajattelemaan, että ottamalla porukan mukaan kehittämistyöskentelyyn, saadaan varmistettua henkilöstön sitoutuminen muutokseen jo alkumetreillä. Kun asioita käsitellään ryhmässä, samaan kysymykseen saadaan monta arvokasta näkökulmaa. Ajattelemme myös, että jokaisessa ihmisessä on paljon enemmän potentiaalia kuin tämän hetken suorituksesta näkyy. Yhteisöllinen kehittäminen on loistava mahdollisuus hyödyntää tätä potentiaalia.

Kun työyhteisö pääsee kehittämään asioita yhdessä, rakentuu ryhmäilmiönä turvallisuutta, innostusta ja positiivista kierrettä, jolloin uusien asioiden kokeileminen on helpompaa. Yksin toimivilla ihmisillä on harmittavan usein tapana kutistaa itsensä uuden asian edessä ajattelemalla ”en välttämättä osaa tätä” tai ”ei tästä kuitenkaan mitään tule”. Yhdessä kehittämisestä syntyvä positiivinen kierre lisää selvästi kaikkien, myös yksilöiden, uskallusta kokeilla rajoja ja olla rohkeampi.

Yhteinen matka jättää työyhteisöön jäljen

Vaikka yhteisen kehitysmatkan päämääränä olisi uusien voittavien toimintatapojen käyttöönotto, on yhtä tärkeää myös huomioida se, miten matkaa yhdessä tehdään ja mitä ihmisten välillä tapahtuu matkan aikana. Miten uudet ideat syntyvät? Miten ideoista keskustellaan ja miten niihin suhtaudutaan? Miten ihmiset kokevat ideat omikseen? Miten ihmiset uskaltavat toimia projektin alusta lähtien?

Se miten matka tehdään, vaikuttaa koko organisaation toimintakulttuuriin ja yksittäisten työntekijöiden potentiaalin esiintuomiseen. Kehittämismatkat jättävät aina vahvan muisti- ja tunnejäljen organisaatioon, johon palataan uudestaan. Viimeistään seuraavaa kehitysmatkaa suunniteltaessa.

 

Takaisin sivulle Intohimona kasvu ja kehitys
 

kirjoittajan kuva

Patrick Stara

”Tuloksissa on kysymys siitä mitä teet, ei siitä, mitä olet.”

Vuosien varrella Patrickiin on kerääntynyt uskomaton määrä tietoa ja taitoa. Innostava, ratkaisukeskeinen valmentaja, jonka erityisvahvuutena on liiketoimintaymmärrys, oppiminen sekä muutoksen hallinta. Pedagogisilla taidoilla hän muokkaa hankalatkin asiat kansantajuiseen muotoon. 

Puhelinnumero
+358 44 778 2126

Sähköposti
patrick.stara@staraconsulting.fi

CASE: Juha Punta Oy

Koska metalliset säilytyskaapit ovat todella kilpailtu bisnes, lähti Juha Punta Oy muutama vuosi sitten miettimään mitä muuta lisäarvoa he voisivat kaapeilleen tuottaa.

Mistä teidän kahvihuoneessa keskustellaan?

Tänä päivänä puhutaan paljon, siitä kuinka menestyvällä yrityksellä tulee olla sisäiset asiat viimeisen päälle hiottuna, jotta heistä jää haluttu mielikuva asiakaskohtaamisissa.

Tunnustetaanko teillä väriä?

Monet organisaatiot peräänkuuluttavat tässä jatkuvassa muutoksessa omalta henkilöstöltään vastuunottoa, itseohjautuvuutta ja sitoutumista.

Ota yhteyttä!

Voit pyytää lisätietoja palveluistamme lomakkeen kautta. Jätäthän myös yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät rekisteriselosteemme täältä.

 

Käytämme sivustolla evästeitä ja selaimen tietoja. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt näiden käytön. Lisätietoja